Kalandrování

Kalandrování patří mezi nejdůležitější konečné úpravnické práce pro textilie z klasických celulózových i syntetických materiálů. Podstata kalandrování spočívá v tom, že zboží prochází v plné šíři v jedné vrstvě mezi válci kalandru. Jejich silným tlakem dochází ke zploštění původního kruhového profilu vlákna. Kalandrováním lze ovlivnit lesk, hladkost a omak zboží v širokém rozsahu. Kalandry také slouží k odstranění vlhkosti ze zboží a k vytvoření různých vzorových efektů.

Nejdůležitější částí stroje jsou pracovní válce, které se dělí na válce tvrdé a měkké.

Tvrdé válce jsou nejčastěji ocelové, duté, zevnitř vyhřívané na max. teplotu 260°C. Jejich průměr je 15 až 25 cm.

Měkké válce mají jádro kovové, jejich povrch je nejčastěji z pryže nebo z lisované bavlny. Jejich průměr je 40 až 70 cm.

Optimální počet je 3 až 5 válců. Rychlost zboží se při kalandrování pohybuje od 10 do 70 m za minutu.

Kalandry suché

Kalandry matovací – zajišťují u textilie plný měkký omak, lesk je minimální, zachovají kruhový průřez nití.

Kalandry valivé – zajišťují u textilie vyšší lesk a plný omak.

Kalandry třecí tzv. frikční – zajišťují u textilie vysoký lesk, který se získá třením mezi válcem kovovým vyhřívaným a válcem měkkým.

Kalandry speciální, vzorové tzv. razicí

Tyto kalandry mají kovové válce, které mají na svém povrchu rytinu (gravuru), která se vtlačuje do textilie a tak na ní vytváří různé vzory.

Kalandry gofrovací – kovový válec má rytiny do hloubky asi 2 mm.

Kalandry moarovací – pro moaré pravé a umělé.

Kalandry silkovací – dodávají textilii hedvábný lesk.

Chyby při kalandrování

Vlivem špatné předúpravy, špatného vyprání, špatně seřízeného stroje, opotřebování povrchu válců, nevhodného přítlaku, teploty, rychlosti zboží apod.